Latest firmware update for SM/EX

Likes
12
Location
Texas
#1
Does anybody know what the constant voltage should be for the rear tail light? The running light?

when I did the latest update to my SM the running light on the rear tail tidy (led) won’t stay running after startup. Signals still work and brake light still works.
New rage sent me a few different resister dongles. Every time there was an update the voltage changed and new rage sent me new dongles free of charge. (Great company) But nobody there knows what the voltage needs to be now.
If anybody here could help me out I’d be super appreciative. Need to get the bike inspected. I have the original tail setup and could just put that on, but I don’t want to keep splicing wires until there’s nothing left if I can help it.

it has the latest update with support for 220 charging.
 

Rashid510

Well-known member
Forum's Sponsor
Likes
795
Location
South San Francisco, CA
#2
Does anybody know what the constant voltage should be for the rear tail light? The running light?

when I did the latest update to my SM the running light on the rear tail tidy (led) won’t stay running after startup. Signals still work and brake light still works.
New rage sent me a few different resister dongles. Every time there was an update the voltage changed and new rage sent me new dongles free of charge. (Great company) But nobody there knows what the voltage needs to be now.
If anybody here could help me out I’d be super appreciative. Need to get the bike inspected. I have the original tail setup and could just put that on, but I don’t want to keep splicing wires until there’s nothing left if I can help it.

it has the latest update with support for 220 charging.

What does multi tool show? It should have a read out showing all the 12V signals.

Also how much splicing has occurred on the rear lighting harness?
 
Likes
12
Location
Texas
#3
I have spliced in dongles on two different occasions. It was the same splice each time just replaced dongle with a new one.
I can pull it apart and test it with the multi tool, but just wanted to know if someone knew what the voltage was supposed to be before I pulled it apart. So I can just open up splice it in and be done. New rage can make me a new dongle. Just need the voltage.

I still have the original tail light and can just put the bullet connectors back on the wires I spliced the dongle into. Put it back like stock. Just with slightly shorter wires.
 
Likes
12
Location
Texas
#4
What does multi tool show? It should have a read out showing all the 12V signals.

Also how much splicing has occurred on the rear lighting harness?
When you say multi tool are you talking about connecting it to a computer? Or a volt meter?

I have the wire to connect it, but I’ve never done it. Where do I go to download the software for talking to the head unit?
 

Rashid510

Well-known member
Forum's Sponsor
Likes
795
Location
South San Francisco, CA
#5
When you say multi tool are you talking about connecting it to a computer? Or a volt meter?

I have the wire to connect it, but I’ve never done it. Where do I go to download the software for talking to the head unit?
Multitool = the Alta diagnostic program which lets you see all system info. If you only have the dongle and no laptop, then this will be a bit harder to figure out.
 

VINSANITY

Well-known member
Likes
288
Location
Texas
#7
Could you send some pictures of the resistance dongles you got from new rage cycles - I have all kinds of problems with led tail lights
 
Likes
7
Location
Fairfax, VA
#8
Multitool = the Alta diagnostic program which lets you see all system info. If you only have the dongle and no laptop, then this will be a bit harder to figure out.
Good morning. Hey Rashid510. Speaking of new firmware.. I have the 2018SM. It was over a year since I last checked for an update. Is there a new one and if so, it sounds like there is now a 220 fast charge option for the on-board?
 

Motophyllic

Well-known member
Likes
255
Location
NY
#9
I couldn’t get the new rage taillight to work on my EXR no matter how hard I tried. I then tried putting the new rage front blinkers on and like magic, everything worked. I don’t know if the front and rear lights are connected in some way, but that was my solution.
 

Rashid510

Well-known member
Forum's Sponsor
Likes
795
Location
South San Francisco, CA
#10
I couldn’t get the new rage taillight to work on my EXR no matter how hard I tried. I then tried putting the new rage front blinkers on and like magic, everything worked. I don’t know if the front and rear lights are connected in some way, but that was my solution.
The ACM detects the connection of the front and rear lights, so that behavior makes sense (I had the same issues when I was putting on my Baja light). Wish the lighting wasnt fully controlled by that dang little box.

Good morning. Hey Rashid510. Speaking of new firmware.. I have the 2018SM. It was over a year since I last checked for an update. Is there a new one and if so, it sounds like there is now a 220 fast charge option for the on-board?
The FW thats being mentioned is one of the last FW packages officially released by Alta. Should be on the forum.
 
Likes
7
Location
Fairfax, VA
#11
The ACM detects the connection of the front and rear lights, so that behavior makes sense (I had the same issues when I was putting on my Baja light). Wish the lighting wasnt fully controlled by that dang little box.



The FW thats being mentioned is one of the last FW packages officially released by Alta. Should be on the forum.
Thanks. I’ll look around for it. I believe I have the latest but did not see that one of the updates made it to allow 220 charging. Happen to know ?
 
Likes
7
Location
Fairfax, VA
#12
The ACM detects the connection of the front and rear lights, so that behavior makes sense (I had the same issues when I was putting on my Baja light). Wish the lighting wasnt fully controlled by that dang little box.



The FW thats being mentioned is one of the last FW packages officially released by Alta. Should be on the forum.
Thanks. I’ll look around for it. I believe I have the latest but did not see that one of the updates made it to allow 220 charging. Happen to know ?
 

Similar threads